pexels-karolina-grabowska-USflag

Spesielt fokus på engelskfaget

I forbindelse med skolens satsing på å utvikle elevenes engelskferdigheter, ønsker vi å kjøre ei uke i året med spesielt fokus på engelskfaget. I det ligger at utenom de vanlige engelsktimene, som går som vanlig, vil det bli små innsmett med ulike engelskaktiviteter hver dag gjennom hele uka. Disse aktivitetene er varierte og plukkes fra ei menyliste.
For å gjøre uka litt morsom og litt lik engelsk (britisk) skolehverdag, vil vi kjøre en form for «uniform» for alle elever og voksne. Uniformen består av svarte (mørke) bukser og hvit (lys) overdel (skjorte, t-skjorte eller genser). Vi ber dere om å klargjøre «uniformen» til elevene så langt det lar seg gjøre, slik at den er klar til mandagen.

Skolelunsj

Før Korona har elevene fått servert skolelunsj (et typisk britisk måltid) i gymsalen. I år kan dette måltidet dessverre ikke gjennomføres som følge av restriksjoner. Det vil derfor bli opp til hver klasse om en alternativ type lunsj kan tilbys. Informasjon om dette vil komme på ukeplanen.

pexels-vectors-icon-AUSTRALIANflag

Engelsk som hverdagsspråk

Vi oppfordrer alle små og store, så langt det lar seg gjøre, til å bruke engelsk som hverdagsspråk, både på skolen og i hjemmet denne uka. For eksempel vil familiens fellesmåltider være en god arena til å øve på aktuelle høflighetsfraser. Det vil bli sendt hjem et ark med aktuelle fraser. Disse frasene skal brukes i en eventuell klasselunsj, så det er lurt å øve på forhånd. Vi håper at foresatte tar utfordringen, og vil være med å bidra til at uka blir både morsom og lærerik. Det er ingen krav til at engelsken må være plettfri. Om man må ty til tegnspråk og annet for å få forklart hva man mener, er det helt ok. Det er lov å le av hverandre på en godartet måte. Jeg utelukker ikke at barnet ditt kan gi deg et tips eller to. Hovedhensikten med engelskuka er å senke terskelen, og få elevene til å tørre å bruke engelsk som hverdagsspråk.
Støtt opp om uka og bidra med den engelsken du har!

Vennlig hilsen
Engelsklærerne på Holum barneskole.

Holum barneskole
Postadresse: Nordre Heddeland 26, 4534 Marnardal
Besøksadresse: Møglandsveien 7
Tlf: 38 27 18 60
E-post: holumskole@lindesnes.kommune.no